Даниел Смилов със страх издаде какво готви Радев

България отблизо

Очевидно президентът Румен Радев цели създаване на някакъв политически проект около себе си. Той е ограничен институционално от президентските си позиции, ще търси партньори, които да сформират партия, която той после да подкрепи. Това заяви политологът Даниел Смилов в предаването „Офанзива“ по Нова нюз.

За мнението на президента за конституционните реформи, той смята, че държавният глава е радикализирал говоренето си. Припомняме, Радев ги нарече „неграмотни”.

Относно политическата ситуация в страната, Смилов смята, че трябва да се направи баланс на постигнатото. Главният прокурор Иван Гешев беше сменен от неговата „дясна ръка”. Самото вземане на решение продължава да следва спорни практики.

 

За интервюто на Христо Иванов от ДБ за пътя му от „Росенец“ до сегашното място в парламента, Смилов смята, че най-вероятно не са си представяли подобно управление с участието на ГЕРБ и ДПС. „Това не е лесен компромис. Задача на политическото лидерство е да обясни защо този компромис на практика е добър за страната”, каза Смилов.

 

Според него има реално желание за смяна на националния празник на България. „Защо е включен в пакета „съдебна реформа” е отделен въпрос. Има смисъл да се закрепи конституционно националния празник, обясни Даниел Смилов.

Политологът смята, че шансовете на партиите за постигане на изборни резултати остават същите.

 

„Очаквам гореща есен. Това, което би закрепило управлението, са конкретни резултати”, обясни Смилов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *