Демерджиев: По време на служебното правителство показни убийства нямаше. Сега мафията преразпределя териториите

България отблизо
Показното убийство на Алексей Петров е абсолютно недопустимо. Алексей Петров беше и сценарист, и актьор. Това убийство трябва да се разследва много внимателно”, заяви пред БНР бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му то е било направено демонстративно и без никакво притеснение от извършителите. Алексей Петров е тясно свързан с актуалните политически процеси, подчерта Демерджиев и припомни, че повече от 5 години в България „никой не си позволяваше да извършва такива престъпления“.

 

„Когато създаваш такива трусове в системата за сигурност, не може да не очакваш, че държавата ще отслабне, респективно сектор „Сигурност“ ще отслабне. Това са логични последици“, посочи бившият шеф на МВР.

 

Той изрази мнение, че убийството на Петров е въпрос на национална сигурност.

 

„Има още хора, за които се притеснявам, че може да последват неговата съдба. Аз се сещам поне за няколко човека, които са в сходна ситуация – по-малко от пръстите на едната ръка“, каза Демерджиев.

 

По следния начин той коментира кадровите промени в МВР:

 

„Много е опасно да се пипат службите с декларации. Нека някой конкретно да посочи откъде черпи тези данните и нека да изложи мотиви. Нормално е да се правят смени, но когато те са ясно мотивирани. За 10 месеца аз и моят екип сменихме 4 областни директори, сега са сменени повече от половината само за 2 месеца. Това са хора, които са назначавани от Бойко Рашков.

 

Новият министър има право да прави тези смени, но когато сменяш повече от половината директори, трябва да се мотивираш ясно, защото всяко едно такова действие е ясен сигнал както към обществото, така и към МВР. Тези хора се изправят срещу изключително тежка престъпност и ако те нямат увереността, че само в следствие на качествата и резултатите им могат да бъдат сменени, много трудно може да се очаква от тях ефективно противодействие на престъпността.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *