Дариткова: Не сме поемали ангажимент към ВМРО техните искания да влязат в проекта за Конституция. Някой лъже

България отблизо

Не сме поемали ангажимент към ВМРО техните искания да влязат в проекта за Конституция.  Това заяви пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

 

„Рестарт на държавата не може да се получи чрез служебно правителство“, посочи тя.

„Категорично не мога да се съглася с обидните послания, които отправя президентът и дискредитира институцията Народно събрание, защото това не е в интерес на правовата държава. Институциите в България трябва да се уважават, още повече, че те са законно избрани. Така както ние смятаме, че имаме законно избран президент, който за съжаление не познава Конституцията, така и това Народно събрание е законно избрано. Това Народно събрание в рамките на конституционните и законови правомощия има възможност да предложи проект на нова Конституция и свикване на ВНС“, каза д-р Дариткова.

 

Тя подчерта, че ГЕРБ не се притеснява служебното правителство.

„Фактите говорят, че при последното служебно правителство на Радев ние спечелихме изборите. Ние нямаме тревога, защото и социологическите проучвания сочат, че въпреки всички негативни послания и критики ГЕРБ все още е първа политическа сила“, каза още д-р Дариткова.

Д-р Даниела Дариткова подчерта, че ГЕРБ има чувствителност към критиките.

А от нас само два въпроса.

Защо само преди ден Каракачанов каза, че сте му приели всичките условия за нова конституция, включително и образователен ценз и задължителна казарма? Какво се промени за 24 часа?

И защо, като не се притеснявате от служебно правителство не си подадете оставките в името на гражданския мир?

Отговор не чакаме, защото го знаем!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *