Дариткова се оправдава в стил „Борисов“: ЕС не ни разрешава да купим руската ваксина, затова Нинова е лобист и популист!

България отблизо

„Поредната декларация на БСП демонстрира тежко разминаване между думи и дела“, това заяви в декларация председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Припомняме, че по-рано днес, Корнелия Нинова настоя България да купи руската ваксина „Спутник V“.

Дариткова разкритикува твърдението на социалистите, че са против лобизма, защото през последните седмици Корнелия Нинова лобирала за един учебник и една ваксина.

Съгласно законодателството на Европейския съюз, е въведена централизирана процедура на ЕК за разрешаване на употреба на лекарствени продукти и е регламентиран нейния обхват. Централизираната процедура е задължителна за определени продукти, в т.ч. и ваксината във всичките й разновидности.

Освен липса на експертиза, в БСП липсва и информация, защото в момента Брюксел извършва консултация с представители на руския производител“, коментира предложението на БСП д-р Дариткова.

„Отговорността по време на епидемия на всеки депутат е да бъде в помощ на действията на държавата против епидемията. Системният саботаж, който БСП прави на всички действия на правителството, в никакъв случай не е от полза на парламентаризма, завършва Дариткова, цитирана от Блиц.

Нека попитаме все пак д-р Дариткова, саботаж ли е предложението за закупуване на руската ваксина при положение, че ваксини от ЕС няма и в скоро време не се предвижда да дойдат?! Нинова просто предлага решение на огромен проблем, а не лобира, нито се занимава с популизъм. Тя работи точно в помощ на държавата, а саботьори се явяват ГЕРБ.

„България е на едно от последните места в Европа и близо два месеца след началото на процеса са направени около 135 хил. ваксини, а една пета от ваксинираните са получили и втора доза.

„Според европейските прогнози, ако правителството работи така по този въпрос, 70 % от населението ще бъде ваксинирано чак през 2040 г.“.

Но…българските граждани само след месец няма да бъдат допускани до други държави, защото не са ваксинирани. А не са ваксинирани, защото правителството на ГЕРБ не е осигурило достатъчно ваксини за желаещите.

Следователно, вината е на правителството. Корнелия Нинова се опитва само да поправи въпиющата некадърност на това правителство, което не можа да разбере, че ваксините срещу ковид не са обикновен медицински продукт, а елемент от националната сигурност, защото ако продължава забавянето на ваксините много българи може да умрат или да останат с тежки последствия за цял живот.

Значи ние няма какво да питаме ЕС, независимо от решенията, които са взели в Брюксел, понеже става дума за живота и здравето на българските граждани. Така както унгарското правителство, например, не пита Брюксел, действа в защита на своите сънародници.

Накрая ще кажем, че опита на д-р Дариткова да замете този огромен проблем под килима, ще доведе до още по-тежки последици. За ГЕРБ.

Станислава СЛАВОВА

Tagged

2 thoughts on “Дариткова се оправдава в стил „Борисов“: ЕС не ни разрешава да купим руската ваксина, затова Нинова е лобист и популист!

  1. Руската ваксина е най евтина и е създадена по традиционния способ, чрез обработено. непълноценни Вируси!? Използва се в десетки страни. ЕС я отхвърля със Политически и Протекционни интереси! За да осигури пазар за своите и американските Ваксини!

    1. ЕС не отхвърля руската ваксина. Защо в Унгария се ваксинират с руската ваксина например? Нещо повеч.е. В момента ЕС обсъжда закупуването на големи количества т руската ваксина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *