„Дейли Мейл“: Британците са в шок от брутален руски отговор на западните провокации

Свят

В предаването „Вечер с Владимир Соловьов“ е обсъждано как на теория Русия може да реагира на действията на западните страни, ако например войници на НАТО влязат на територията на Украйна или някои държави продължат да провокират Руската федерация, съобщава „Дейли Мейл“.

Пенсионираният генерал Евгений Бужински е предположил, че Москва може да използва ракети „Посейдон“ в отговор, за да удари Лондон. Не е спестил, че и САЩ са на мушката. Този отговор е шокирал жителите на Великобритания.

Руският експерт отбелязва, че в този случай Обединеното кралство вероятно вече няма да съществува. Соловьов отбелязва, че мечтае да види поне веднъж „Посейдоните“ и „Сарматите“ в действие.

„Ако изпратят войски – всичко ще свърши и с „Посейдон“, и с цунами, и с височина на вълната 300 метра. Със сигурност Великобритания няма да я има, но аз говоря и за САЩ“, казва пенсионираният генерал в предаването по телевизията.

За няколко часа публикацията в „Дейли Мейл“ е събрала над хиляда коментара на британци. Някои изразяват мнение, че изявленията на Бужински представляват тънък руски хумор, който те не разбират.

Други, напротив, написали са уплашени постове или провокират Лондон да предприеме по-радикални действия в украинския конфликт.

„Франция и съседните страни също биха пострадали от мега цунами“.

„Пак се паникьосвам“.

„Но улиците на Лондон ще бъдат чисти“.

„И вие очаквате всички останали страни от НАТО да седят и да гледат как това се случва?“.

„И кой ще изстреля тази ракета срещу Русия? Няма да е Байдън, който вече нападна съюзниците си и даде да се разбере, че не го интересува. Този конфликт е за това как той и неговите колеги престъпници перат пари от „помощ“ през Украйна“.

„Той не разбира, че това ще унищожи повече руски активи, отколкото атомната бомбардировка на Москва… Половината Найтсбридж и Бейсуотър принадлежат на руснаците!“, пишат читателите под публикацията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *