Демократите се изметнаха: Имат идея как да свалят Фандъкова, но кметът да не е Мая Манолова!

България отблизо

След като ДСБ се клеха преди изборите, че ако загубят, на втори тур ще подкрепят Мая Манолова и в никакъв случай няма да гласуват за Фандъкова, в момента им припари под краката.

Христо Иванов странно мълчи, а Радан Кънев излезе с „революционната идея“ да подмени вота на народа.

Хем Данчето да не е кмет, хем и Мая да не е.

Идеята разви Радан Кънев във Фейсбук профила си.

Тъй като твърдението ми, че София може да има НОВ кмет, и той да не се казва Мая Манолова, предизвика интерес, нека уточня: Чл. 246 Ал.8 ИК дава възможност и г-жа Манолова, и г-н Игнатов да се откажат от участие в балотажа.

„В такъв случай, срещу г-жа Фандъкова ще се изправи кандидат, който може с лекота да обедини целия опозиционен вот и да стане кмет. Това е безспорният победител от първия тур г-н Бонев, който е независим.

 

Така всички ще покажем, че наистина сме готови на жертви в името на промяната, че тя не е просто дума, платформа за партийно позициониране.

 

И да, г-жа Манолова няма как да вземе София – на първи тур тя просто консолидира червения електорат. Взе гласове колкото Татяна Дончева или Георги Кадиев. /Тотално невярно твърдение!/

 

Но тя все още има шанс да не бъде забравена като поредния червен кандидат, изгубил София. Може да докаже, че нейната кауза наистина е по-доброто управление на града. И за тази кауза е готова на жертви“ обясни Радан Кънев.

 

Искам много сериозно да подчертая, че промяната в София, на ниво “голяма община” е още възможна и градът ни може да има нов кмет. Промяната обаче не може да дойде с БСП. И името на новия кмет няма как да е Мая Манолова…“

На пръв поглед идеята на Кънев е примамлива. Но капанът в нея е само за Мая. ДСБ няма от какво да се отказва, тъй като не стигна до балотаж. И едва ли ще се откаже от съветниците си в ОбС.  Тоест ДСБ спечели своето, а сега се опитва с чужда пита да спасява София. Ако Бонев е толкова добра кандидатура, защо сините не изтеглиха своя кандидат и не подкрепиха Бонев на първи тур? Тогава можеха те да стигнат до балотаж.

Сега под предлог, че са много загрижени за столицата, предлагат на Манолова да се откаже.

А ако те бяха на нейно място, щяха ли да го сторят?

Щяха ли да подменят вота и да предадат избирателите си?

Но когато в една партия задкулисно конците се дърпат от Иван Костов, всичко може да се случи.

Включително и да се започне с едно обещание, за да се хванат наивниците и да се завърши със съвсем друго.

И естествено на гърба на народа!

А Радан доказа за кой ли път, че Мая Манолова е повече мъж от него!

Tagged

2 thoughts on “Демократите се изметнаха: Имат идея как да свалят Фандъкова, но кметът да не е Мая Манолова!

  1. Радан Кънев и Румен Христов ви казват да гласувате за ГЕРБ и Фандъкова . Защо излъгаха хората да ходят на ОРЛОВ МОСТ ? Защо излъгаха хората ЧЕ СЪЗДАВАТ ГД „Доброволна покана за изпълнение “ за загубилите жилища по чл 417 ГПК ? Защо лъжат непрекъснато ? Това не е дясно,това е търсене на удобни места от които никой да не го пипа. Иначе казано – предателство към повярвалите им хора. По този начин те компрометират и БОЕЦ .Да ви е честито Аз не гласувам, защото отдавна съм проумяла ,че избори истински няма. И Гешев ще е прокурор, защото – групировката на Демократи се присъедини към ГЕРБ .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *