Мая Манолова: Гражданите пробиха ГЕРБ в София и в цяла България!

България отблизо

„Днес София и България показаха, че искат промяна. Но ни трябва воля още една седмица гражданите да покажем, че можем да се обедини, да бъдем солидарни, да сме над партийните си пристрастия, когато се борим за достоен живот на всички ни“ 

Това заяви на брифинг кандидатът за столичен кмет Мая Манолова, която според първите данни на социолозите изостава с около 9% от Йорданка Фандъкова от ГЕРБ на първия тур на местните избори, пише в свой материал dnes.dir.bg.

„Искам да благодаря на всички, които днес излязоха да гласуват. Благодаря на всички, които гласуваха за промяната. Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря за усилията, благодаря за вярата, за смелостта“, добави гражданската кандидатка, която беше подкрепена от ГЕРБ.

Манолова поздрави и другите кандидати на промяната.

„Те са достойни хора, които защитаваха каузата си, въпреки натиска и ударите, които им нанесе властта“, каза още тя.

По думите й, пробивът е направен и гражданите искат личности, които могат да носят персонална отговорност.

„Промяната е възможна, промяната е близо. Резултатът показа, че можем да спрем корупцията, еднопартийния монопол над съдбите на хората. Можем да спрем мръсния въздух във властта и на улицата. Уважавам хората, които се борят, а не тези, които се спотайват. Стоях с години до такива хора и никога не ги питах от коя партия са. Не ги питам и днес, няма да ги питам и утре. Нужни са много сили, нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата, с кражбите и със силовата власт. София няма нужда от усмихнато лице, параван, зад което се крие всичко това. Гражданите искат личности, които могат да носят персонална отговорност. Пробивът е направен. Направиха го гражданите. Това, което партиите, не можаха да направят за 14 години в София, го направиха гражданите. София ще има балотаж“, изтъкна тя, предвид факта, че предишните си три мандата Йорданка Фандъкова печелеше още на първия тур.

„Аз осъзнавам отговорността, която ми възлага вотът на хората. Със същия хъс, с който се борех досега, ще продължа да се боря и през следващата седмица. Промяната е възможна. Аз разбирам тези, които не излязоха да гласуват, защото не повярваха, че нещо може да се промени. Сега се видя, че може. Че промяната е възможна. Предстои да изберем между диктата и демокрацията. Предстои да направим избор дали да отворим вратата и през нея да влезе свободната воля на гражданите във властта, или вратата да остане затворена и да продължат да ни управляват по същия начин. Изборът е свещено право, използвайте го. София означава – мъдрост“, подчерта Мая Манолова, цитирана от dnes.dir.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *