Деница Сачева: Политиката не е скечове и песни! Слави Трифонов трябва да поеме отговорност, а не да мълчи!

България отблизо

Страната има нужда от стабилност и смятаме, че нови избори ще вкарат държавата в хаос. Това заяви в ефира на bTV и „Лице в лице“ социалният министър Деница Сачева от ГЕРБ. 

„До 30-и април трябва да бъде предаден планът в ЕК за Устойчивост и развитие. Необходима е актуализация на бюджета и взимането на още мерки“, добави Сачева.

„Коалицията анти-ГЕРБ опитва да вкара страната в хаос. Отговорност не се поема няколко дни, Слави мълчи, а се говори само за Борисов“, каза тя.

„Наша отговорност е да предложим правителство и да потърсим подкрепа за него. Ще предложим редовно, а не експертно правителство и, ако не получим подкрепа, то ще върнем мандата. На този етап не са обсъждани конкретни имена за министри, това ще стане през следващите дни“, обясни Сачева.

Тя е категорична, че не са водени преговори с никого на този етап.

„Борисов многократно заяви, че е готов да се оттегли и просто да остане лидер на партията. Ще обсъдим различни варианти и ще предложим вариант на правителство на останалите колеги в парламента. Ако не, очакваме, вместо да мълчи, господин Станислав Трифонов да даде отговори на всички належащи въпроси – за бизнеса, за мерките срещу К-19, каква подкрепа ще получи в Брюксел за националния план за устойчивост и развитие“, заяви Сачева.

„Бихме искали да покажем, че не сме деструктивна политическа сила, а градивна. Свързваме се със създаване на нови неща, градеж и строителство. Искаме да покажем на гражданите, че политиката е отговорна и сериозна работа. Тя не е скечове и песни. Трябва да се носи отговорност, дори когато това е политически непопулярно“, добави Сачева.

По думите й, политическите възможни сценарии са различни. „Готови сме да подкрепим и правителство на втория избран от българските граждани“, уточни тя.

Tagged

2 thoughts on “Деница Сачева: Политиката не е скечове и песни! Слави Трифонов трябва да поеме отговорност, а не да мълчи!

  1. Има си Конституция. Там мнението на Патките не Важи. Обърни се към Бойко! (:

  2. И ти не трябва да мълчиш пред прокуратурата , нали ? Имаш много за разказване … загазихте го сега , крадлива сган ! Дойде Видов ден !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *