Денков за зърнопроизводителите: С терористи не преговарям!

България отблизо

Аз с терористи не преговарям. Това заяви премиерът Николай Денков по повод подготвения протест на зърнопроизводителите у нас.

По негови думи през последните два дни, зърнопроизводителите са започнали да се държат като терористи.

„Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това: „Ако не го направите, ние ще блокираме държавата“, цитира заканите им той.

Премиерът посочи, че очаква зърнопроизводителите да дойдат на масата за преговори и да говорят по същество.

Той обясни, че те са отказали да дойдат днес в 11 часа на среща и определи аргументите им за несъстоятелни.

Вчера Денков обяви с апломб, че правителството няма да се поддаде на опити за шантаж. Според него протестът започва да придобива политически характер – и със заявките за подкрепа от партии, и с това, че част от хората, които го оглавяват и организират, са близки до определени политически лица.

Министър-председателят изтъкна, че държавата е длъжна да се грижи за общия интерес и изрази увереност, че освобождаването на вноса на земеделска продукция от Украйна е от полза за всички граждани.

Припомняме, че недоволството на зърнопроизводителите е породено от отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна.  Припомняме още, че министърът на земеделието в правителството на Денков обясни, че зърното от Украйна е опасно.

И то няма как да не е опасно при положение, че войната в Украйна продължава вече 19 месеца. И всеки ден там се изсипват тонове експлозиви. И при това положение със сигурност опасни отрови са проникнали и в почвата, и в посевите. Припомняме и, че британците доставиха на Киев снаряди с обеднен уран. И още, страната е в положение на война. Там няма кой да осъществява контрол върху зърното. Как се произвежда, какви семена и торове се влагат, има ли опасни елементи в почвата, какво е качеството и чистотата на зърното.

Припомняме още, че дори да не бяха реалност всички тези факти, дори да имаше само съмнение, че зърното е опасно, то Денков като премиер, заклел се да защитава България и българските граждани, трябваше да спре веднага вноса му в нашата страна. Да допълним, че ние си имаме наше зърно, чисто, качествено, хранително, произведено при всички изисквания на Българския държавен стандарт, така че чуждо зърно не ни е нужно.

Вместо да спре вноса обаче, Денков нарича хората, които хранят България „терористи“. И то само защото използват правото си на протест срещу решение на Народното събрание и правителството, опасно зърно да се вкара в България.

Нещо повече. Не е ли  е Денков в случая терорист, който вместо да чуе основателните опасения на зърнопроизводителите, а и на мнозинството от българските граждани, и да действа според положената от него клетва към народа, се опитва да спре не опасния внос, а хората, които протестират срещу него?!

Източник Нюз.бг

Tagged

1 thought on “Денков за зърнопроизводителите: С терористи не преговарям!

  1. Ти си най откъсания академик щом незнаеш ,че си терорист ТЕРОРИСТ СИ ЗАЩОТО УНИЩОЖАВАШ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД С ОЪРОВНОТО ЖИТИ И С ПРЕСЪСЪВИЕТО СИ ПРИЗОВАВАМ АКО СИ НАЧЕЛО НА ТАЗИ ФАШОДЪКА НАНДА НАРОДА ДА БОЙКОТИРА ИЗБОРИТЕ ТАЗИ ПАСМИНА НАЧЕЛО С ТЕБ НАЧЕЛО ДА ВИ ИЗХВЪРЛИМ В ТОАЛЕТНИТЕ КОИТО ТАТАРЕВСКИЯ КАУН САМО ТОВА МОЖЕ ДА ПРАВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *