Изненада: Денков иска да се бие с Русия, подготвя „наличната отбрана“

България отблизо

Русия трябва да обясни защо е настанила нейни кораби в част от нашата икономическа зона. Това заяви премиерът Николай Денков пред БНТ.

Той обясни, че НАТО вече са информирани за ситуацията и имаме тяхната подкрепа. В тази връзка страната ни подготвя наличната отбрана по бреговете, „защото при тези времена, никой не знае какво ще се случи“, загатна Денков за евентуално нападение на Русия.

Ротационният Денков забрави да каже, че ако Русия ни нападне, никаква „налична отбрана“ няма да помогне на продажното правителство на ПП – ДБ да спаси кожата. Да не говорим, че НАТО или САЩ изобщо няма да си мръднат пръста да спасяват Денков от Русия.

Така че приказките за „налична отбрана“ срещу Русия само могат да навредят на самия Денков и неговите приятелчета продажници от ПП – ДБ. 

Национален празник

3-ти март като национален празник ни връща назад, връща ни към едно усещане, че сме зависими или ще бъдем зависими, заяви премиерът. Коментарът му идва във връзка с крачката назад, която даде президентът Румен Радев с назначението на Живко Коцев като главен секретар на МВР и освобождаването на Петър Тодоров от поста.

Премиерът Денков обаче не смята, че и той трябва да отстъпи, като отхвърли предложението за смяна на националния празник 3 март с 24 май. Денков не вижда защо трябва да отстъпва от нещо, което смята за важно. Не разбира и защо е важно 3 март да остане като национален празник

Той увери, че провеждането на празника няма да бъде променено- пак ще има същите ритуали, в това число заря, качване на Шипка и други традиции, залегнали в празненството.

Усещането на премиера обаче е, че този празник дава чувството, че сме зависими и това не го привлича, както самият той отбеляза. Според него националният празник трябва да обедини всички и това е именно 24 май.

Нямам ментори и не се поддавам на натиск, коментира Денков и увери, че не води битки с когото и да било, в това число и с президента.

Водното бедствие по Южното Черноморие

Трябва да се подготвим по-добре, за да няма повече жертви, смята премиерът, като отказа да посочи кой е виновен за трагедията. Все пак обеща да бъде събрана информация какво и защо се е случило, а вината да бъде определена от прокуратурата.

По думите му трябва да се проверят мостове и речни корита, за да няма други подобни инциденти. Разпоредена е проверка на всички мостове, както от републиканската мрежа, така и на общинските съоръжения. До края на месеца междуведомствената група трябва да каже какво трябва да се направи.

Според Денков трябва да се увеличат сумите, които се отпускат за пострадалите в Царево. В тази връзка той увери, че ще провери ситуацията в община Карлово, която миналата година също бе сполетяна от водна стихия. За общината са отпуснати 11 млн. лева, но въпросът защо не е оправена инфраструктурата стои отворен.

Инфлация

Показали сме, че знаем как се събират приходи и как се повишават доходите, ще го направим и с Бюджет 2024, заяви Денков. По думите му цените се повишават, затова е важно доходите да растат по-бързо от инфлацията.

Еврото е стабилна валута, която води до по-ниски лихви, отколкото лева, смята премиерът. Според него ако вече бе въведено еврото, инфлацията щеше да е по-ниска, както и лихвите.

ОБАЧЕ, Денков не казва, че инфлация ще има и с евро, и без евро, но ако приемем еврото, заплати и пенсии автоматично ще станат наполовина по-малки, а цените на стоките ще останат същите или ще се повишат.

Как ще оцелеем тогава?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *