Денков с грозни думи срещу Русия по повод празника. Ще се наложи да защитаваме с кръв това, което сме постигнали

България отблизо

Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме на чуждите. Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението. Това каза днес премиерът Николай Денков на церемонията пред костницата на княз Александър I Батенберг.

Днес е празник, с който всички можем да се гордеем. Съединението е дума, която от една страна показва исторически акт, а от друга – от какво има нужда нашето общество, за да се развива, каза премиерът.

Има няколко исторически урока, които трябва да помним. Първият е, че най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин. Ако използваме по правилен начин методите на дипломацията и намерим съюзници, можем да постигнем целите си. Също така, ако знаем за какво се борим и имаме обща цел. Дори и тогава може би ще се наложи да защитаваме дори и с кръв това, което сме постигнали. Българското Съединение нямаше да бъде успешно, ако армията не бе могла да отблъсне агресора. Когато искаме да се обединим, трябва да дефинираме общите си цели, които ни водят напред, а не да копнеем за минало, което никога няма да се върне. Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави“, призова той.

На събитието присъстваха още кметът на София Йорданка Фандъкова, шефът на Столичния общински съвет Георги Георгиев, министърът на отбраната Тодор Тагарев, шефът на комисията по отбрана в парламента Христо Гаджев и др.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *