Яков Кедми: Украинската армия е обречена на пълно поражение

Свят

Бившият ръководител на израелската служба „Натив“ Яков Кедми коментира унищожаването на първия британски танк Challenger 2 в зоната на военните действия.

 

Това е началото. Първият, но не и последен. С тези темпове няма да им останат много танкове. Този „Чалънджър“ беше унищожен още в първата битка, в която участва. При следваща битка и втори ще бъде изгорен. Колко са им останали? Една рота“, коментира Кедми, цитиран от световните издания.

Той предполага, че колкото танка ВСУ изпратят в битка, толкова и ще загубят.

„И изглежда, че британците нямат повече танкове. На самите тях не им стигат. А руските войски са първите и единствените в света, които удариха британски Challenger“, отбелязва Кедми.

В същото време експертът подчертава, че така ще се случва с всеки танк, самолет или друга западна техника, която ще бъде използвана в Украйна.

„Украинската армия е обречена. Само едно нещо може да я спаси от пълно поражение – безусловна и пълна капитулация. Но Киев и Западът вече не могат да си позволят това. Ето защо съвсем скоро ще започне руското настъпление”, се разбра от думите на Яков Кедми.

Той припомня, че досега въоръжените сили на Украйна никога не са участвали в отразяването на сериозна атака на руската армия.

„Те вече научиха каква е класическата защита на съвременната руска армия. Всички зъби бяха счупени. И сега въпросът е как ще се справят с класическото настъпление на руската армия, в което ще участват не рота, не батальон, а цели армии?

А самите американци знаят ли как да се справят с това? Ами англичаните могат ли? Удържали ли са някога атака на руски танкови армии? Знаят ли как да устоят на това, за да обучат ВСУ?

Сега да видим. Първият урок вече мина, а сега ще има втори урок и те ще научат какво представлява настъплението на руската армия”,  казва експертът.

Според Яков Кедми всички признаци за предстоящото начало на руската офанзива са очевидни. Той е убеден, че ако започне сериозна офанзива, всички въпроси относно снабдяването на въоръжените сили на Украйна с нови видове западни оръжия ще бъдат премахнати.

Източник БЛИЦ

Tagged

2 thoughts on “Яков Кедми: Украинската армия е обречена на пълно поражение

  1. Браво един точен анализ за събитията около „настъплението“ на ВСУ.
    Сега е наред отстъплението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *