Валентин Касабов: Да се орежат пълномощията на президента! Той е неадекватен! Протестиращите са гащници!

България отблизо

За нас е неприемливо увеличаване на правомощията на президента. Това е опасно”. Това заяви депутатът от НФСБ Валентин Касабов.

 

Нашето мнение е, че Радев е неадекватен, не е на мястото си. Трябва да има някакъв диалог, а има размахване на пръст. Страшното е, когато стадото се възприема като глутница. Време е овчарят да вкара стадото в кошарата. Не може 300 човека да ограничават правата но милиони граждани.

Така коментира днешната ситуация в страната Валентин Касабов, зам.-председател на НФСБ в студиото на Нова ТВ.

 

Какво изобщо се случва в държавата. Един хаос. Виждаме какво се случва и на улицата – тълпата нападна майка с две деца. От президента, БСП или бившия омбудстман да сте чули нещо. Да сте чули нещо от майките „Системата ви убива“ – не сме чули…Да напсуваме една майка с две деца – това ли е мярката на улицата“, попита  Касабов, според когото протестиращите срещу властта са 200-300 души, повечето платени, а „господарят е в Дубай”.

 

Според зам.-председателя на НФСБ, протестът почнал с плащания по 150 лв. на човек след промените в Закона за хазарта, които спряха хазартният бизнес на Васил Божков.

„Страшното е когато тълпата, стадото, в един момент се вземе за глутница. Крайно време е овчарят да размаха тоягата и да вкара стадото в кошарата“, поясни Касабов.

Попитан от Нова телевизия какво точно трябва да стане, отговорът беше, че не можело 100-200-300 души да ограничават правата на останалите граждани. Изкараха ковчези, бесилки, утре ще почнат да разстрелват ли, попита Касабов. „Ще се върне суверенът, ще се върнат работещите, осъзнатите хора, ще тръгнат на работа и ще водят децата си, няколко гащника ли ще ги спрат“, каза още той.

Що се отнася до новия проект за Конституция, който внесе в НС ГЕРБ, Касабов обясни, че като отделна партия НФСБ има свои виждания за процесите в България. Тепърва предстоят разговори по този проект, а в партията не са разисквали при какви условия ще сложат подписите си под този документ.

 

Касабов каза и, че не очаква нищо на 2 септември, когато се готви голям протест за завръщането на депутатите на работа. „Хайде стига, 60% подкрепа за протеста – къде са, като на улицата излязат 200-300 души“, картинно коментира той. Не сме поставяли изрично условие да се подпишем под ново предложение за Конституция, предстоят 2 месеца разговори, заяви Касабов за новата конституция.

И добави нещо стряскащо на фона на предишните си думи: „Всичко това (бел. ред. – с Конституцията) се случва заради дневния ред на обществото, но това не е улицата“. И се защити, че „ние не сме измислили процедурата“, когато беше попитан дали между 2 и 5 месеца обсъждания на проект за Конституция и свикване на Велико народно събрание (ВНС) не е просто печелене на време, за да остане правителството на власт. Касабов призна и, че било въпрос на съвест колко дълго ще работи евентуално ВНС.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *