Американски генерал заговори за ВСУ, линията Суровикин, и 20 километра Ад

Свят

Въоръжените сили на украинската държава продължават да търпят поражения по фронтовете на „специалната военна операция“ за демилитаризиране на режима в Киев, пишат чуждестранните агенции. 

 

Украйна не успява да постигне никакъв успех, въпреки надеждите, възлагани на прехвалената контраофанзива. Пенсионираният американски генерал Марк Кимит сподели интересен коментар по този въпрос.

Опитният американски експерт отбеляза, че бойците на украинската армия не могат да се похвалят с успех на фронтовете, тъй като не могат да преминат през добре укрепената отбранителна линия на руската армия, която е повече известна като „линията Суровикин“.

Американецът добави, че укрепленията са се превърнали в истински ад за участниците в контранастъплението.

„Това са 20 километра Ад“, колоритно описа случващото се на полето на „специалната военна операция“ генералът от американската армия.

Кимит отбеляза, че слоестата отбранителна линия, създадена от руския генерал Суровикин, известен още като „генерал Армагедон“, пречи на западната технология да напредне. Така украинците всъщност се оказали в капан и от самото начало на контраатаката не могат да демонстрират значителен напредък пред западните куратори.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *