Депутат разкри какво означава изявлението на Байдън и обясни на украинците как да се спасят!

Свят

Бившият депутат във Върховната Рада от партия „Опозиционна платформа – За живот“ Иля Кива заяви, че съдбата на Украйна вече е решена и посъветва украинците да обменят гривната за рубли и полски злоти, предава руска медия, цитирана от Труд.

„След като президентът на САЩ Джо Байдън каза, че Украйна трябва да реши дали да направи териториални отстъпки на Русия, стана ясно, че Америка си измива ръцете и съдбата на Украйна е решена“, написа той в петък в своя Телеграм канал.

Кива каза, че в тази връзка е време украинците да се погрижат за спестяванията си. Според него „гривната ще се обезцени и скоро ще престане да съществува като парична единица“. „Затова е логично да купувате злоти в западните региони и, разбира се, рубли в централните и югоизточните региони. Не купувайте долари, те ще се сринат в близко бъдеще и ще се превърнат в просто хартия“, допълни Иля Кива.

В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън каза на пресконференция в Брюксел, че украинските власти трябва сами да решат дали трябва да правят някакви териториални отстъпки в преговорите с Русия. Той заяви, че „текат преговори“ между Украйна и Руската федерация и подчерта, че не участва в тези консултации.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас с молба за помощ. Както Путин многократно е подчертавал, плановете на Москва не включват окупацията на украински територии, целта е демилитаризиране и денацификация на страната и борба с бойците на националистическите въоръжени групировки.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *