Десети ден протести: Пътните блокади остават, сглобката шикалкави

България отблизо

Протестите и пътните блокади на разгневените енергетици и миньори в Старозагорско продължават десети ден.

Затворени са участъци от автомагистрала „Тракия“, Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково.

Използват се обходни пътища, поради засиления трафик се образуват колони от автомобили.

Няма промяна в позицията на протестиращите. Те ще продължат да отстояват исканията си за ясни гаранции за работните си места и оттегляне и предоговаряне с Брюксел на Териториалните планове за тъй наречения справедлив преход.

Сглобката в лицето на премиера Денков се прави на твърда и непреклонна. Зад гърба му се появяват от време на време Борисов и Пеевски, които ту подкрепят протестите и критикуват Денков, ту съветват правителството как да се справи с протестите, ту искат оставката на енергийния министър или на Тагарев.

Това си е очевидно шикалкавене и бавене на времето, за да се уморят протестиращите.

Свидетели сме още и на класическата американска игра на лошото и доброто ченге. Сглобкарите я играят не много уверено, оглеждайки се постоянно наоколо и навън, защото зад тях е още по-лошото ченге, което скръцва със зъби при всяка тяхна грешка. И от време на време им издърпва ушите.

Ама хак им е, като са се дали под наем. А пък народът вече отдавна не им вярва, каквото и да кажат или направят. Защото хората знаят, че зад всяка тяхна дума или действие се крие нещо лошо за България и българските граждани.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *