Десислава Атанасова: Дебати за нова конституция ще има въпреки опозицията, ще разследваме и главния прокурор, макар да не им се иска!

България отблизо

Прокурорът, който ще разследва Главния прокурор, трябва да отговаря на доста изисквания. Той трябва да бъде подкрепен минимум от шестима души в Прокурорската колегия. Трябва да има добра оценка, трябва да има минимум 12 години стаж“.

„Който и да е в съдебната система няма как да се избира от друг, освен от Висшия съдебен съвет. Европейските прокурори ще работят в същата хипотеза – те ще са подчинени на Главния прокурор, както и нашия разследващ прокурор ще бъде подчинен на главния, но зад него все пак трябва да стоят повече хора от прокурорската колегия“.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред ТВ Европа.

„Ние предложихме ясна стратегия за реформи в проекта за конституция. Например разделянето на ВСС на два съвета и закриване на пленума му. БСП и ДПС отказаха да участват в дебати и гласуваха против свикване на Велико народно събрание.

Ако, обаче, се съберат 121 подписа, ще има дебат за нова конституция в парламента. Това може да се случи през март. БСП, ДПС и „Воля“ май нямаха желание за подобни дебати. И се опитваха да печелят време, макар да не виждаме смисъл от такова печелене на време.

В тази сериозна пандемична обстановка, в която нямахме бюджет, трябваше някой да поеме отговорност. И това е правителството на ГЕРБ. Служебно правителство щеше да бъде посрещнато изключително зле от обществото“, каза още Атанасова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *