Десислава Атанасова култово: Искаме управляващите се покаят пред нас и най-много Бойко Рашков!

България отблизо
Само при катарзис в редиците на управляващото мнозинство е възможно конструктивната опозиция в лицето на ГЕРБ да седне на масата за преговори и да обсъди възможностите за промени в Конституцията. Залогът? Коалицията да осъди действията на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков.

Това стана ясно от думите на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

 

Според нея поведението на Петков и Рашков не говори за демократичност а освен това от ГЕРБ искат и съпредседателски пост във временната комисия за промени в конституцията, която стана факт след гласуване в пленарна зала миналата седмица. От ГЕРБ и ДПС отказаха да участват в нея, но биха влезли в конструктивен диалог, ако…

 

Атанасова е на мнението, че двете най-големи парламентарни групи трябва да поемат отговорността за промените. За нея съпредседателски пост е вид отговорност.

 

“Коалиционните партньори в непълен състав предложиха една временна комисия без проект за Конституцията, без проект за идеи дали промените ще засягат частта съдебна власт или ще се правят други промени“, каза още Атанасова.

 

По думите й няма съгласие в управляващото мнозинство какви точно ще бъдат промените в Конституцията.

Освен това сегашната Конституция устройвала ГЕРБ и партньорите му и нямало нужда от друга.

Тази била удобна за всички, допълни „острието на ГЕРБ“, което по образование е нещо като юрист.

Tagged

1 thought on “Десислава Атанасова култово: Искаме управляващите се покаят пред нас и най-много Бойко Рашков!

  1. Тази луда ли е , или безкрайно нагла?! Тези момчета от Правителството се чудят как да закрепят ограбената ни държава,ОКРАДЕНА точно от престъпниците на ГЕРБ, а ТЕ ИСКАТ някой да им се извинява! Откровен гьонсуратлък!Мислите им ще си дойдат на мястото, когато ги вкараме в затвора !…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *