Десислава Атанасова се разяри, скочи срещу Бойко Рашков и каза защо ГЕРБ няма да гласува за новото правителство!

България отблизо

Няма какво да говорим за Бойко Рашков. Този човек е бил комунистически кандидат за главен прокурор. Слава Богу, че президентът Стоянов тогава не е подписал указа. Този човек през последните 7 месеца ползваше МВР за пиар акции”.

 

Това каза председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „На фокус” по Нова телевизия с Лора Крумова.

Според нея изказването на Рашков, че разследването на „Хемус” ще доведе до промени в някои парламентарни групи, е недопустимо за кандидат за вътрешен министър.

„Най-малкото, защото той не е последна инстанция. Има български съд и прокуратура. Бойко Рашков не може да казва коя парламентарна група ще се увеличи или ще намалее”, добави Атанасова.

Нежното острие на ГЕРБ обясни и защо от партията ще гласуват „против“ новото правителство.

„На първо място – смятаме, че не е възможно да подкрепим кандидат за министър-председател, който съзнателно е нарушил Конституцията, в която ще се закълне утре, при условие, че бъде избран”, обясни Атанасова и добави, че едва ли е имало вариант, при който ГЕРБ би подкрепил проектокабинета на Петков.

„Твърде противоречиви заявления имаше. Едно споразумение, в което категорично липсват дати за изпълнение на ангажиментите, под който са сложили подписи лидерите на четирите партии. За нас този кабинет е политически Франкенщайн. В него има твърде много хора със спорна политическа биография.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *