Политолог: Кирил Петков вдигна летвата много високо и това е добре за България!

България отблизо

В първата седмица на новото правителство видях голяма доза дръзновение и много обещания. Обещанията са нещо много хубаво за България, особено ако те започнат и да се изпълняват. А ние виждаме, че правителството работи ударно в тази посока още преди да се сформира.

Това стана ясно от думите на политолога Петър Чолаков, в предаването „Още от деня“ по БНТ.

От гледна точка на имидж, на послания мисля, че имаме с какво да се похвалим, добави той.

Кирил Петков вдигна летвата много високо. Не мога да кажа кое ще се случи и кое няма да се случи от обещанията, но ми прави впечатление, че много се работи по тях. Ако корупцията може да бъде ограничена, това ще бъде сериозен успех. Съкращаването на държавната администрация също според мен е нещо полезно.

При Петков има майсторството на красивото говорене, но в същото време и умение да се постигат резултати, коментира Петър Чолаков.

По думите му мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще направи позитивно впечатление на хората в краткосрочен план, защото у нас има много енергийно бедни. В следващите няколко месеца обаче е необходимо да се намерят верните инструменти за стабилизиране цената на тока, водата и парното, отбеляза Чолаков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *