Джефри Сакс: Ако Киев не се съгласи на преговори, Украйна ще бъде унищожена

Свят

Украйна се унищожава стъпка по стъпка

Украйна трябва да се съгласи на мирни преговори, за да спре катастрофалните събития в страната и нейното пълно унищожение, каза американският икономист Джефри Сакс в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

„Украйна се унищожава стъпка по стъпка. Унищожава се демографски, защото Украйна не само загуби територия, но и милиони хора, които избягаха от страната. Някои отидоха в Русия, други в Европейския съюз. Огромен брой хора са принудени да напуснат страната, икономиката е унищожена и голям брой украинци са ранени и убити всеки месец“, каза още Сакс.

Според Сакс решение на конфликта в Украйна е възможно само на масата за преговори.

Според NBC, американски и европейски служители вече обсъждат с Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително общите очертания на това, от което Украйна може да трябва да се откаже, за да постигне споразумение.

Преговорите обаче, ще бъдат трудни за сегашните украински власти, защото трябва да бъдат при условията на Русия. А те бяха ясно очертани още при започване на войната или Специалната военна операция както я наричат в Москва. Условията включват демилитаризация, денацификация, както и референдуми в много региони на Украйна за връщане в състава на Руската федерация.

И точно този горчив хап не може да преглътне сегашната украинска власт, понеже трябва да се откаже не само от Крим, Донбас Херсон и Запорожие, но и от Харков, Одеса и дори Киев, понеже Русия вече си иска историческите руски градове, а Киев е майката на всички руски градове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *