„Таймс“: Западът да се готви за падането на Киев

Свят

Западните лидери се подготвят за колапса на украинските въоръжени сили, които са лишени от необходимите им оръжия и боеприпаси, се казва в редакционна статия на вестник „Таймс„, озаглавена „Време е да поговорим за падането на Киев“.

Статията е на шотландския колумнист Иън Мартин, който от две години непрекъснато призовава за въоръжаване и подкрепа на Украйна

Сега той пише, че войната в Украйна не върви към „замразен конфликт“, а „кошмарният сценарий се превръща в реалност“.

И този сценарий изглежда така:

„Юли е, руската армия е пред вратите на Киев… Когато руснаците наближиха столицата, нова вълна от бежанци напусна Украйна в търсене на безопасност от непрестанните бомбардировки. Това е кошмарен сценарий, който западните политици обмислят в момента. Събития принуждават военните и цивилните лидери в Лондон, Вашингтон, Париж и Брюксел да изготвят план за катастрофалния крах на украинските сили, лишени от оръжията и боеприпасите, от които се нуждаят.“

Шотландецът смята, че последствията от тоталното поражение на Украйна ще бъдат „катастрофални“ за Запада.

И съдейки по различните сценарии, които рисува, му остава само една надежда -преврат в Русия.

В резултат на това Мартин призовава британците „да се подготвят за най-лошото и в най-добрия случай да се надяват на приятни изненади“ (очевидно тези „приятни изненади“, които Виктория Нюланд ни обеща).

Противно на разпространеното мнение, че конфликтът е „замразен“, на фронтовата линия се водят ожесточени боеве и съществува реален риск украинските войски да бъдат отблъснати, се казва в материала на The Times, предаде ТАСС. Западните лидери са принудени да се замислят за „такъв кошмарен сценарий“, посочва вестникът.

Източници: thetimes.co.ukpravda-en.com

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *