Димитър Ганев: Избори ще има, но правителство след тях – не!

България отблизо
Повечето партии с водещи позиции след последните проучвания казват, че няма да се коалират с никоя от двете партии. На този фон не е изключено след изборите да не може да бъде съставено правителство, коментира политологът Димитър Ганев.

Едва ли е възможно до вота да се появи нова политическа сила, която да промени подреждането на партиите и коалициите, което се запазва еднакво от октомври. Почти е невъзможно да се образува управляваща коалиция след изборите, която да е от по-малко от три партии, особено след като ГЕРБ и БСП няма шанс да направят такава, каза още той.

Предстои тежка атака срещу легитимността на вота за нов парламент. Тя всъщност вече е започнала от някои политически сили, смята Ганев

Той заяви, че опитът от изборите в пандемична обстановка в други страни показва, че избирателната активност у нас най-вероятно ще бъде една от най-ниските в последните 30 години.

Това ще е фактор за оспорването на резултатите, такъв ще е и гласуването с машини, които едва ли ще работят перфектно навсякъде.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *