Дмитрий Песков: Русия се ръководи от своя суверенитет, а не от мнението на другите държави!

Свят

Русия няма намерение да взима под внимание тъй наречените „опасения“ на други страни по повод поправките в конституцията на Руската Федерация.

Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред журналистите, като увери, че Москва е запозната с критичните заявления на редица страни относно приетите промени, предава ТАСС.

Говорителят на Кремъл подчерта, че „Русия, разбира се, е спазвала, спазва и ще продължи да спазва основите и нормите на международното право, духа и буквата на международното право“. „Но в същото време Русия остава и ще остане преди всичко ангажирана със своя собствен суверенитет, като това по никакъв начин не противоречи на международното право“, убеден е Песков.

По неговите думи, „още много такива, аналогични на промените в руската Конституция положения, се практикуват в редица държави“. „Нямаме намерение да вземем под внимание подобни „опасения“ и няма да го направим“, посочи представителят на Кремъл.

Както беше съобщено по-рано, ЕС счита, че изменението, което поставя приоритета на руската конституция над международното право нарушава задълженията на Руската федерация. Представителят на външната служба на ЕС Петер Стано изрази надежда Руската федерация да запази рамката, която да гарантира изпълнението на международните й задължения.

Само че Дмитрий Песков е пределно ясен. РФ се ръководи от своя суверенитет, а не от мнението на другите държави и съюзи.Така че мераците на САЩ и ЕС да променят нещо в управлението на Русия и да я подчинят са попарени завинаги.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *