Нидал Алгафари: Театралните сценки и пиенето на бира пред МС няма как да доведат до падане на правителството!

България отблизо

Няма как пиенето на бира и пърформанси пред МС да доведат до политическа промяна. Това каза в за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ писателят, политически ПР и режисьор Нидал Алгафари.

Протестиращите не могат в рамките на три месеца да създадат политическа формация, каквато всъщност е необходима, за да постигнат промяна, категоричен бе той.

„Този политически проект трябва да бъде показан. Някой от протестиращите да излезе и да каже, какъв е той, за да могат хората да се обединят към него. Хубави викове и транспаранти, но до там. След това се отива на избори, защото към момента никой не е предложил нещо по-различно от изборите. Дали ще са мажоритарни, електронни или машинни, те са избори. А изборите ще бъдат спечелени от тези, които имат силна политическа организация“, коментира той.

Нидал Алгафари обясни, че в момента такива партии са ГЕРБ, ДПС и БСП, макар и в насипно състояние. За да се случи нещо, трябва да се появят нови политически субекти, добави той.

Според него, при евентуални предсрочни парламентарни избори политическото статукво в парламента ще бъде почти същото с малки изключения, които обаче няма да имат решаваща роля за цялостната политика, пише epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *