Москва предупреди: Британските боеприпаси удрят Украйна и Европа

Свят

Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет заяви, че доставката на британски боеприпаси с обеднен уран е изиграла жестока шега на Украйна и Европа.

 

Николай Патрушев, секретар на руския Съвет за сигурност, каза в петък, че унищожаването на боеприпаси с обеднен уран, доставени от Запада на Киев, е довело до появата на радиоактивен облак, който се е насочил към Европа, и „вече е регистрирано увеличение на радиацията в Полша“, пишат чужди издания.

„Многократно сме предупреждавали срещу доставките на боеприпаси с обеднен уран на украинския режим. Днес виждаме, че всичко това се връща с бумеранг към европейските страни, които обявиха и насърчават помощта за терористичния режим, който се е установил в Украйна.

Желанието на британците да навредят колкото е възможно повече на Руската федерация изигра жестока шега на Украйна и европейските страни“, каза Шеремет.

Според него киевските власти, получавайки западно оръжие, превръщат Украйна в зона на отчуждение, непригодна за живот. „Най-лошото е, че украинските власти лъжат собствените си жители, казвайки, че всичко е наред и е спокойно. С лъжите си те убиват онези жители, които са в неведение“, каза депутатът.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *