Добри новини за България и Русия: Румен Радев отново се СРЕЩА с Владимир Путин!

Свят

Руският президент Владимир Путин ще участва в пленарната сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург,и ще има няколко двустранни срещи. Форумът ще се проведе от 6 до 8 юни.

Това съобщи пред журналисти президентският помощник Юрий Ушаков.

Той добави, че във форума ще участват председателят на КНР Си Цзинпин, българският президент Румен Радев, премиерите на Армения и Словакия Никол Пашинян и Петер Пелегрини, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш , както и още над 40 президенти, премиери, външни министри и председатели на парламенти от много страни по света.

„Владимир Путин ще сподели вижданията си за световната икономика и политика, ще даде оценка на проблемите, които изпитват в настоящия момент световното стопанство, международната търговия и финансовата система“, каза още президентският помощник. Той добави, че е възможно руският лидер да предложи някои свои идеи за оптимизация на системата на глобално управление. Путин ще говори също така за икономическото развитие на Русия и повишаването на доходите на гражданите.

Владимир Путин и Румен Радев ще обсъдят взаимноизгодните проекти в областта на туризма, енергетиката, информационните технологии, както и други области от взаимен интерес. По този начин, Румен Радев продължава последователно своите усилия за развитие на българо-руските отношения, което не само отговаря на коренните интереси на България, но и е отдавнашно искане на целия български народ.

Бихме препоръчали същото и на премиера Бойко Борисов, който вместо да се среща с Домусчиев, би могъл да оползотвори по-добре времето си, както и да помогне на България. Българският народ иска това. И Борисов трябва да разбере, че не може да пренебрегва гласът на народа.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *