Договорено! България се е съгласила – приемаме сирийци и афганистанци срещу въздушен Шенген

България отблизо

Окончателно! България се е съгласила на всички условия на Австрия, за да вдигне тя ветото за Шенген по въздух и вода, научи Епицентър. бг от дипломатически източници.

 

България ще приеме бежанци, предимно от Сирия и Афганистан срещу частичен Шенген и това е записано в Декларация, която до края на деня ще бъде официално оповестена, заявиха пред медията източници от правителството.

В Декларацията няма договорена дата за сухопътен Шенген, изрично подчертаха източниците ни

 

Декларацията е европейският правен документ, който отчита интересите на трите държави – България, Румъния и Австрия.

 

Още вчера австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер обяви категоричната позиция на Виена – България и Румъния трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия – позиция, която тази нощ окончателно е била приета от правителствата в София Букурещ.

Вчера на „Дондуков“ 1 запазиха мълчание по оповестеното от  Карнер.

 

Днес обаче някой от българското правителство ще трябва да обяви „безспорния успех“  за отварянето на въздушния Шенген пред страната ни и да посочи клаузите в официалния документ, които сме подписали.

 

В Декларацията, според информация на Епицентър. бг,  се казва, че председателството на ЕС трябва да изработи законодателната рамка за България и Румъния върху основата на политическия компромис за влизане във „въздушния Шенген“.

Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени.

Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България.

Двете държави – Румъния и България трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия.

Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген.

 

В четвъртък първо властите в Букурещ, а в последствие и българския премиер Николай Денков потвърдиха, че е постигнато принципно съгласие за „въздушния Шенген“у но отказаха да обяват условията за постигнатото съгласие.

Tagged

2 thoughts on “Договорено! България се е съгласила – приемаме сирийци и афганистанци срещу въздушен Шенген

  1. ГОСТ/ГОРЕ ОСТАВКА на СТАНАЛИТЕ TRAITORS/ПРЕДАТЕЛИ каза:

    Ех тези австрийци ,натресоха на Бг сирийци.,пак за сметка на народа ,роби оставаме до гроба .Предателите са добре ,дали в Шенген или пък не ,10бона заплата …..ехеее,.Пак ще клякаме ,и езици по европ.г.з.ве ще мятаме……

    И ИСКАМ ТАКА ДА ЗАВЪРША ……НЕ НАРОД ,А МЪРША

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *