Докато Борисов се крие в джипката, българите масово търсят руското посолство в София за ваксината „Спутник V“!

България отблизо

Руското посолство в София излезе със съобщение на Фейсбук страницата си, че не поставя ваксини.

 

„Във връзка с многобройните запитвания и въпроси относно руската ваксина „Спутник V“ съобщаваме, че Посолството на Руската Федерация не разполага с ваксината.

В Посолството не се поставя ваксината нито на руските, нито на българските граждани.

На 20 януари т.г. Русия подаде заявка за регистрация на ваксината «Спутник V» от Европейската агенция по лекарствата. За да бъде внесена ваксината в страната тя трябва да бъде одобрена на ниво ЕС или на ниво на лекарствен регулатор на Република България“, се казва в публикацията.

И сега в задачата се пита, при такова масово търсене на руската ваксина, защо българският лекарствен регулатор все още не е одобрил руската ваксина, която вече произвеждат в половината свят?! И защо Борисов и НОЩ не са я поръчали на нашите руски приятели?!

Или може би, нашите руски приятели не са приятели на Борисов?! И това не е за чудене, след като той провали всички руски проекти в България като Южен поток и АЕЦ „Белене“, а за капак се намеси и във вътрешните работи на Русия в случая с Навални!

А въпросът преди изборите, за които Борисов раздаде толкова пари, си остава. Защо той , който непрекъснато говори, че се грижел за хората, защо не е поръчал още руската ваксина, към който има толкова голям интерес, а се опитва да принуждава гражданите да се ваксинират с ваксини, които те не желаят?!

Не усеща ли премиерът, че точно това бездействие може да го катурне от трона, на който се е самопоставил?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *