Доналд Тръмп НАПРАВИ нещо НЕОЧАКВАНО! И СТРАШНО за хората в САЩ! Вижте КАКВО!

Свят

В последните няколко месеца Тръмп изгуби много от хората, които му вярваха преди изборите. По последни данни одобрението към него е едва тридесетина процента.

И явно, в масовото убийство, извършено от 19 годишен бивш ученик на  гимназия във Флорида, при което загинаха 17 ученици и друг персонал, Доналд Тръмп видя своя шанс да се хареса на хората. А и трябваше да даде някакъв отговор на масовите протести на ученици, учители и родители, които заляха страната след поредната проява на жестоко насилие в училищата.

За целта той показно извика, оцелели от касапницата във Флорида, ученици и роднини на загиналите деца. И пред тях лансира „неочаквана“ идея, която би трябвало да влезе в антирекордите на Гинес. С апломб и без капка съмнение, президентът на САЩ заяви, че масовите стрелби и насилието с огнестрелно оръжие могат да бъдат спрени, ако…се въоръжат учителите.

Сериозно подготвени, умели в боравенето с огнестрелни оръжия учители/треньори, биха решили проблема незабавно, преди да е пристигнала полицията. СТРАХОТНО ВЪЗПИРАНЕ, написа Тръмп в Туитър, цитиран от dir.bg.

Американският президент заяви, че това би трябвало да се ограничи до тези, които имат военна или специална подготовка. И подчерта, че това би решило проблема незабавно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Идеята му вече предизвика буря от негативни реакции и нова ескалация на ученическите протести срещу безразборното въоръжаване. Защото голяма част от американското общество вече подозира, че по този начин Тръмп иска „успокои“ гражданите и в същото време да направи „услуга“ на  производителите на оръжие като им увеличи продажбите.

Защото, според неговата „идея“, сега трябва и учителите да си купуват оръжие или държавата да купи и да ги въоръжи. Тоест, идеята на Тръмп не е да се намали и без това масовото въоръжаване в САЩ, а неговите темпове се да се увеличат. Което пък ще доведе до нова ескалация на насилието.

Защото ако си представим, че в дадено училище влезе въоръжен младеж, то срещу него веднага ще започнат да пуцат учителите. А в суматохата, вместо да пострадат по-малко ученици, може да пострадат повече. Защото, когато куршумът излети от оръжието, не се знае кой, съвсем случайно, може да се изпречи на пътя му. Може да е дете, което ще загине, но този път не от ръката на убиеца, а от ръката на учител. И като знаем огромният брой ученици в щатските училища, такова нещо е много вероятно да се случи. Нека припомним, че в гимназията във Флорида се обучават три хиляди ученици.

Не е изключена и другата вероятност. Влиза учителят въоръжен в час. Учениците го ядосват. Той вади оръжието и стреля. Във въздуха или по тях. Зависи колко са го вбесили.

Ако продължим анализа, можем да допуснем, че и самите ученици няма да останат по-назад от учителите. И те ще започнат да влизат в училищата със скрити огнестрелни оръжия. За самозащита. И родителите ще се въоръжат по-яко. Защото, за да влезеш в училище, където има много въоръжени хора, ще ти трябва някакво оръжие и на теб. Пак за самозащита. Или за повече самочувствие.

Ето защо трябва да направим категоричния и логичен извод, че ако оръжията в училищата се увеличат, вместо да се намалят, то и случаите на насилие ще се увеличат значително. Защото оръжието се носи, за да се употребява. То не се носи за красота.

Така, масовите убийства в училища, магазини, обществени сгради и паркове ще продължат да ескалират. В геометрична прогресия.

Докато Щатите не се освободят окончателно и завинаги от оръжията. Докато не кажат, както големия Хемингуей,  „Сбогом на оръжията“.

Но това няма как да стане. Поне този век. Защото жаждата за печалба на оръжейниците и военно-промишления комплекс е огромна. И убийствена.

Затова кървавите вакханалии ще продължават. За да генерират кървави пари.

Всъщност парите при капитализма винаги са кървави. Защото се печелят от мизерията, глада и смъртта на милиони хора.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Доналд Тръмп НАПРАВИ нещо НЕОЧАКВАНО! И СТРАШНО за хората в САЩ! Вижте КАКВО!

  1. Парите на капитализма били кървави:). Иво, къртиш мивко дорогой :)…Ами какви са на социализма? А руските какви са? Тъп си като крив кюнец, Иво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *