Какво СТАВА? И в Щатите тръгнаха на БУНТ?! Започва ли ТРЪМПОКАЛИПСИСА! Вижте ТУК!

Свят

Вече посочихме в предишна статия, че увъртанията на демократите в американския Сенат и в Конгреса по повод приемане на новия бюджет в САЩ, може да са прелюдия към пълзящ, неоторизиран импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Тогава много от читателите бяха скептично настроени по отношение възможността да бъде отстранен от поста си сегашния президент на САЩ и то само една година, след като пое властта в Белия дом.

Но факт е, че приемането на бюджета на САЩ  се забавя все повече с всяка изминала година. А в много американски градове вече вървят нови протести срещу управлението на Тръмп. Интересното е, че протестите срещу неговата политика започват да придобиват глобален характер. Те се водят както от градове и щати в самата Америка, така и от много хора в Европа и света.

За тези протести има достатъчно основания. Най-напред,  Доналд Тръмп още в началото на своя мандат, побърза да отмени един от указите на своя предшественик Барак Обама. Този указ бе от малкото, които защитаваха обикновените американци.

Става дума за решение на Обама, което дава възможност на десетки милиони американци без здравна застраховка, да се ползват от услугите на болничните заведения и лекарите. Всички хора в Щатите и по света отдавна са наясно, че американската здравна система е изключително скъпа. И не много ефективна. И за да имаш здравна застраховка, ти трябват доста големи доходи. А факт е, че почти 50 милиона американци са на дъното на социалната стълбица. Много от тях са клошари и безработни. А останалите едва свързват двата края и не могат да си позволят такива луксове като здравна застраховка.

Следователно, още с влизането си в Белия дом, Тръмп си навлече гнева на милиони американци. Но владетелят на Тръмп Тауър си навлече гнева и на милиони хора по света. И това стана, защото Тръмп с резки, непремерени и обидни изявления разпали военна криза със Северна Корея. Новият президент на САЩ не само заплаши суверенната държава Северна Корея, че ще бъде изпепелена в адски пламъци. Той направи нещо много повече. Изпрати цяла флотилия бойни кораби в Южно Китайско море, за да сплаши евентуалния противник КНДР и да го принуди да се откаже от развиване на своята ядрена програма.

Но вместо това, Тръмп постигна само задълбочаваща се конфронтация с Китай и Северна Корея. Със своите недалновидни действия в този регион, Тръмп почти изправи света пред нова ядрена война.

Нещо повече. В началото на своя мандат, и искайки да покаже твърдост, президентът-магнат нападна с крилати ракети Томахоук сирийска военна база на летище Шайрат. По нея бяха изстреляни 59 крилати ракети. Но се оказа, че те не са нанесли почти никакви поражения на военното летище, защото още на следващия ден то поднови полетите на бойните си самолети. Този гаф допълнително урони престижа на новия американски президент.

Трябва да добавим, че освен интересите на обикновените американци, Тръмп засегна интересите и на големите американски транснационални корпорации. Той поиска от тях да върнат всички заводи, които са изнесени в чужбина. И заплаши тези, които не изпълнят неговата заповед с тежки санкции и милиардни глоби.

По този начин, още с пристигането си в Белия дом, Доналд Тръмп започна да действа като слон в стъкларски магазин. А това неминуемо го изправи срещу голяма част от американската общественост, срещу международната общност, която не иска разпалването на война, още по-малко ядрена. Както и срещу Транснационалните корпорации, които чакаха само това, за да се нахвърлят срещу него. И чрез подставени сенатори и конгресмени, както и чрез хора в тайните служби на САЩ – ЦРУ, ФБР и АНС, те побързаха да го обвинят във връзки с Русия и Владимир Путин, които застрашавали националната сигурност на САЩ.

Така, само една година след встъпването си в длъжност президент, Доналд Тръмп, с много свои необмислени изказвания и действия, се оказа сам срещу всички. Може да се каже, че и сегашните „глобални“ протести срещу него са резултат от гнева на обикновените американци, както и от задкулисните действия на хората, които на практика контролират властовите институции в САЩ – големите банки и големите корпорации.

Поради тези причини, никак няма да е чудно, ако някое ново непремерено действие на президента Тръмп, доведе до процедура по импийчмънт и в крайна сметка до неговото отстраняване от власт.

Тогава политиката на САЩ със сигурност ще бъде завладяна отново от ястребите на войната. И ще бъдем свидетели на нова, още по-ожесточена конфронтация между двете супер държави – САЩ и Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Какво СТАВА? И в Щатите тръгнаха на БУНТ?! Започва ли ТРЪМПОКАЛИПСИСА! Вижте ТУК!

  1. Атаката срещу Тръмп не идва от народаь, а от тайното Циониско правителство защитаващо интересите на крупните монополи. Крупни предприятия започнаха благодарение на Тръмп да връщат производството си в страната, но това не е изгодно за тях това са милиарди $$$ загуби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *