Доцент Мангъров издаде поредната тайна на Щаба! Болните у нас се броят неправилно!

България отблизо

„В момента се правят игри на тестове. Не може да хоспитализираш хората само въз основата на тест. Трябва да има нова нормалност – да не се допуска да се лекува нещо, от което не сте болен, а в същото време да не може да сте хоспитализирани за животозастрашаващи болести.

Не може да затваряш хора само въз основа на тестове. През ноември и декември системата ще блокира, защото тогава ще започнат редовните респираторни заболявания. Всеки ще се крие и ще настъпи хаос“. Това заяви пред БТВ доц. Атанас Мангъров.

„Много хора си мислят, че диагнозите се поставят в лабораториите, а лечението се прави в аптеките, което не е така. Важно е да видим и дали хората, които се изследват, били ли са и преди това тествани. Възможно е положителните тестове да са на хора, които вече са минали през тази процедура и са заразени. Въз основа на данните не може да се правят заключения“, каза още доц. Мангъров.

„Казах, че вирусът ще изчезне през юни въз основа на данни от 2002-2003 г. Ако този вирус не изчезне и трябва да живеем с него, трябва да сме сигурни, че ако ти си заразен, няма да ти се отрази на лечението на другите болести като менингит. Такъв вирус има, но в болница може да се влиза заради други болести.

Не съм се чувал с Националния оперативен щаб, но той действа неправилен. Представянето всяка сутрин на данните е неправилен, трябва да знаем кои са тестваните хора“, допълни шефът на детското отделение на Инфекциозната болница в София. Той отрече да е пращал заплашителни есемеси до Ангел Кунчев и ген. Венцислав Мутафчийски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *