Доц Гълъбов сензационно: При нови избори влизат още две политически формации!

България отблизо

Виждаме добра координация между ИТН и Румен Радев. Смятам, че президентът ще изчака преди да даде следващия мандат. Това заяви в ефира на БТВ политологът доц. Антоний Гълъбов.

Мандатът сигурно ще бъде даден след великденските празници. Предполага се, че преди това няма да има време за работа. Президентът има неопределен срок за връчването му, добави политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Задкулисни преговори най-вероятно се водят в полите на Витоша. Разговорите са за нови избори. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и ИТН. За мен е странно, че ИТН мълчи. Това е израз на провинциализъм“, каза той.

„Преди ИТН, Слави Трифонов говори от 30 г. Не знаем какво смятат да правят. Некоректно е към всички български избиратели. Трябва да се каже на хората каква алтернатива предлагат“, поясни Буруджиева.

„Изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото такава няма. Българското общество е дълбоко разделено. При нови избори е възможно да влязат още две политически формации. Това, по всяка вероятност, ще бъдат „Възраждане“ и ВМРО, подчерта Гълъбов.

„Интересното е, че ГЕРБ може да запазва първото си място и след тези избори. Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство“, отбеляза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *