Доц. Мария Пиргова: ГЕРБ и БСП ще свалят Радев чрез общ кандидат!

България отблизо
Г-жа Корнелия Нинова заяви, че не е готова с подкрепата на Румен Радев за втори мандат и следва да се проведе вътрешнопартийно допитване в цялата страна, за да се покажело, че БСП е най-демократичната партия.
Това е несериозен аргумент, след като е ясно, че Радев ще кандидатства за втори мандат.

Взаимоотношенията между партията и президента не бяха много топли през целия мандат на държавния глава. Сега са съвсем смразени, особено след напускането от президентството на Калоян Методиев.

Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ политологът Мария Пиргова.

 

Доц. Пиргова каза още:

 

Следизборна коалиция между ГЕРБ и БСП не е изключена.

 

Счупването на модела е възможно само през президентска република. А осъществяването й изисква много време и усилия. Изисква революция. Затова е малко вероятна. Всичко останало ще възпроизвежда сегашния модел.

 

Новият институт на Калоян Методиев ще обслужва интересите на БСП.

 

БСП и Радев трябваше взаимно да се подкрепят, а те отидоха в другата крайност. При това положение и двете страни губят.

 

Без БСП, Радев няма да вземе втори мандат, а не виждам как ще стопли отношенията си с „Позитано“ 20. Ако около него се събере елит за създаване на партия, той може да продължи в политиката вън от президентството.

 

Корнeлия Нинова не може да прави съюзи. Не успя нито с президента, нито с вицепрезидента. Затова БСП изпада във все по-голяма изолация.

 

Стана традиция БСП да се отказва от властта. На ръководството на партията и на парламентарната им група този начин на живот в политиката е много удобен.

 

Представят се за опозиция, но не правят нищо реално в тази посока. Имат достатъчно облаги като опозиция без отговорности. Милионери има във всички лагери на партията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *