ДПС: Цветанов лъже! ГЕРБ ни помолиха да им помогнем, а сега отричат

България отблизо
Огледайте се за народни представители, чиито братя са отделели недостатъчно прозрачни доходи за тях. Това каза Хамид Хамид от ДПС по БТВ във връзка с проблема при гласуване на преференциите.
Преди дни Владислав Горанов заяви, че бащи дават пари за синовете си, за да влязат в парламента.

Хамид продължи: Виждали сме принципът проба-грешка. Въртеливо движение с рязка чупка в кръста. Това е не срещу противниците, а срещу тези, които ти помагат в трудни моменти. Когато ДПС помага, помага в полза на държавността. Когато гласуваме законопроекти, за които имаме съзнание, че това е за държавността, го правим.  Но когато има разрез между спасяване на държавността и властта, повярвайте ми, няма да спасяваме властта.

 

Не съм сигурен, че ГЕРБ имат партньори.   Който се страхува, че ще страда, страда от страха си. Сами по себе си нещата не са толкова безнадеждни. Самото бездушие и слабост на тези, които взимат решения, ги правят такива.

 

Смятаме, че прагът на преференцията се превърна в средство за корпоративен вот. Една голяма фирма от различни партии си вкарва определен брой общински съветници. И тази компания взема след това обществените поръчки.  Огледайте се за народни представители,  чиито братя са отделели недостатъчно прозрачни доходи за тях.

 

Хамид Хамид нацепи ГЕРБ: „Дойдоха в стаята ни и помолиха да настояваме да не бъда сменян съставът на настоящата ЦИК. Някой е подвел премиера, че сме искали в замяна ГЕРБ да подкрепи предложението ни за преференциалния вот“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *