Дъглас Макгрегър: Киев получи много плашещи новини за Харков и Одеса

Свят

Руският президент Владимир Путин не иска да воюва със съседите си, заяви бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за канала на Стивън Гарднър в YouTube.

«Той не иска да напада Полша, той иска да сложи край на войната, като ще контролира само историческите руски територии. Руснаците ще освободят Харков и Одеса, всичко това ще се случи с течение на времето. Путин не иска да воюва със Запада или НАТО, а да прекрати по-нататъшното потисничество на руското население“, каза той.

Според експерта за руския президент е важно Украйна да бъде неутрална държава.

«Той няма да се примири с това, което ние (Западът — бел.ред.) направихме през последните десет години в Украйна. Путин няма да позволи Украйна да се превърне в крепост за американско влияние, защото Русия не трябва да живее под заплаха», заключи Макгрегър .

От 4 юни украинските въоръжени сили се опитват да настъпят в Южнодонецко, Артьомовско и Запорожско направления, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника.

Според президента на Руската Федерация, за това време ВСУ са загубили над 90 хиляди души, около 600 танка и почти 1,9 хиляди бронирани машини. По този начин, заяви президентът на РФ, украинското контранастъпление фактически се провали, а руските войски подобряват позициите си по цялата дължина на фронта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *