Дъглас Макгрегър обясни кога ще приключи конфликтът в Украйна

Свят

Дъглас Макгрегър заяви, че Русия няма да прекрати конфликта в Украйна, без да вземе Одеса, Харков и Киев.

 

Русия няма да прекрати конфликта в Украйна, без да поеме контрола над Одеса, Харков и Киев, заяви бившият съветник на главата на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за норвежкия политолог Глен Дисен в канала му в YouTube.

„Одеса винаги е била рускоезичен град, като Харков, а Киев е майката на всички руски градове, така че нищо няма да свърши, докато тези градове не бъдат взети под контрол“, отбеляза експертът.

Той също така добави, че намесата на Запада няма да помогне на Украйна по никакъв начин, тъй като никой от съюзниците на Зеленски не е готов или не желае действително директно да помогне на украинците в конфликта с Русия.

„Не виждам доказателства, че норвежците, испанците, французите, германците, гърците или поляците са готови да тръгнат на „голям кръстоносен поход“ на изток, за да „спасят Украйна“, заключи Макгрегър.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин на голямата пресконференция за резултатите от годината, съчетана с пряката линия, заяви, че Одеса е руски град.

Москва многократно подчертава, че западната военна помощ не вещае нищо добро за Украйна, а само удължава конфликта, а в същото време транспортът с оръжие се превръща в легитимна цел за руската армия.

Западните медии все по-често започнаха да съобщават, че САЩ и ЕС са уморени от украинската криза, а подкрепата за Владимир Зеленски отслабва.

Според NBC американските и европейски чиновници вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително от какво може да се наложи бившата съветска република да се откаже, за да постигне споразумение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *