Дъглас Макгрегър: Русия ще си върне Харков и Одеса

Свят

Ако западните страни не преговарят за Украйна, то Русия ще си върне контрола над Харков и Одеса. Това заяви бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за подкаста на Тъкър Карлсън в социалната мрежа Х (бившия Туитър).

Руските войски със сигурност могат да превземат Харков и в крайна сметка да пресекат реката и да превземат Одеса. Исторически това са руски градове, те никога не са били част от Украйна, коментира Макгрегър. Той добави също, че Владимир Путин никога не се е интересувал от териториални придобивки и не планира “да отиде до полската граница”.

“САЩ могат да влязат във военен конфликт с Иран, който да се превърне в катастрофа”, каза още Макгрегър. Той предупреди, че призивите на американски политици да се бомбардира петролната инфраструктура на Иран водят света към “Армагедон”.

В същото време руските въоръжени сили съобщиха, че министърът на отбраната Сергей Шойгу е посетил фронта в Украйна. Шойгу е пристигнал с хеликоптер в командния пост “Восток” в Източна Украйна, където висши военни представители са му докладвали за ситуацията на фронта, както и за подготовката на руските специални части, натоварени със задачата да използват дронове.

Визитата на Шойгу идва в момент, в който руските сили предприемат интензивни атаки в последните седмици срещу Авдеевка в Източна Украйна, отбелязва “Франс Прес”.

Бившият съветник в канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович от своя страна очерта много лоши перспективи в Донецко направление. Ситуацията в Авдеевка е “трагична”, а градът е заплашен от пълно обкръжение, посочи той в канала си в “Ютюб”.

“Всеки път се повтаря една и съща история – първо украинската пропаганда говори за победите на армията, а след това се оказва, че градът е изгубен. Ситуацията е трагична. Военните знаят, че това означава сбогом на офанзивата на южния фронт”, каза Арестович.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *