Дъглас Макгрегър: Чуждите наемници масово бягат от Въоръжените сили на Украйна

Свят

Чуждите наемници масово бягат от редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това съобщи бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър, предаде ТАСС.

 

По думите му, на украинските военни им е „писнало“ от лошо управление и от факта, че „от тях се иска да се жертват за неясни цели“. „Мисля, че в резултат ще видим, че те все повече ще се предават и ще дезертират. Рано или късно ще настъпи фрагментация и разпадане на въоръжените сили“, каза Макгрегър по време на предаване, публикувано в канала му в YouTube.

Бившият съветник на шефа на Пентагона подчертава, че въоръжените сили, „без да постигат осезаеми резултати с течение на времето, се деморализират и поставят под въпрос необходимостта“ от водене на бойни действия. „Мисля, че се приближаваме към този момент в Украйна. Дори чуждестранните войници, които се сражаваха ревностно на страната на Украйна, в по-голямата си част са избягали. Те са си събрали багажа и са си тръгнали, вероятно са останали само поляците“, посочва Макгрегър.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. По данни на ведомството за два месеца въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 43 хил. военнослужещи и около 5000 единици различни оръжия, включително 26 самолета и 25 танка „Леопард“. Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не постигат успехи в нито едно направление, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС, Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *