Д-р Дариткова: Няма да има избори! ГЕРБ е гарант за стабилността на държавата!

България отблизо

ГЕРБ ще продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация за новия политически сезон, предаде Агенция „Фокус“.

„И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнение на програмата на управляващото мнозинство. Тази наша позиция не е самоцелна.

Тя е израз на ангажимента ни да продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 г. в рамките на два избора българските граждани ясно показаха, че искат промяна и развитие, но не през радикализъм и революция, а през разум и почтеност. Затова през тази година няма да има предсрочни избори“, заяви още д-р Дариткова.

Тя посочи, че отвъд напрежението на предизборните кампании през 2020 г. може да се постигне политическо съгласие по дългосрочни приоритети за българското общество и да се направи така, че изпълнението им да не зависи от едно или друго управление. По думите й в началото на настоящата година още в първите й дни се очертават контури на напрежение във вътрешен и международен план.

 

„За да отговорим на предизвикателствата, пред които ще бъде изправена България трябва да проявим воля за единство и водене на диалог между различните политически сили без значение дали са в управлението или в опозиция“, допълни още д-р Дариткова.

Тя подчерта, че през тази парламентарна сесия ще продължим да утвърждаваме образованието като основен и дългосрочен приоритет на управлението. Д-р Дариткова заяви, че ГЕРБ са наясно, че ниското доверие в партиите като основни субекти на демокрацията я руши.

 

„Надяваме се, че всички политически сили ще подходят отговорно към тези теми. Убедени сме, че дебатът, който предстои трябва да се проведе отвъд спекулациите и взаимните обвинения, а решенията, които ще вземем трябва да се изградят върху основите на обществено и политическо съгласие.

 

Tagged

1 thought on “Д-р Дариткова: Няма да има избори! ГЕРБ е гарант за стабилността на държавата!

  1. ДАРИТКОВА,знам че не искаш избори,защото по-вече няма да видиш такава заплата от 10-бона?Но ТИ платили си задълженията към община Смолян от 54,000 лв.данък?Спомнили си,че имаш кола“ЯГУАР“?Защото,ако беше това в една нормална държава ти щеше да си на топло в затвора в Сливен.зАТОВА НЕ ТИ СЕ ИСКА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!!!А още по-вече децата на бивши комунисти да ме учат на „ДЕМОКРАЦИЯ“,това все едно ВЪЛКА ДА ПОЧНЕ ДА ПАСЕ ТРЕВА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *