Извикаха министър Нанков в прокуратурата!

България отблизо

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков дава показания в Националната следствена служба за тежкия автобусен инцидент край Своге от 25 август, предаде агенция „Фокус“.

Обяснения дават още инж. Светослав Глосов, председател на УС на АПИ и на директора на Института по пътища и мостове Веселин Димитров.

 

В следствието се разпитват и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“. Очаква се на разпит да се явят и бившите шефове на АПИ Дончо Атанасов и Лазар Лазаров.

 

Тежкият пътен инцидент стана на 25 август, загинаха 17 души, а 21 бяха ранени. Пътнически автобус влезе в насрещното, удари се в няколко автомобила и се преобърна. Сред жертвите е и 13-годишно момче. Има опасност за живота на три пострадали жени, настанени в „Пирогов“. След извънредна среща в МС със случая се зае Прокуратурата. След инцидента от правителството обявиха, че предвиждат да се създаде нова държавна структура, която да надзирава безопасността по пътищата. На шофьора на автобуса беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Всичката тази шумотевица явно се прави за пред народа. Едва ли министърът ще бъде обвинен в нещо, нито пък шефовете на герберските институции. Да не говорим за „Трейс груп“, която се оказа фирма, свързана с властта и цар на получаването на обществени поръчки.

Цацаров просто развива дейност.

Накрая виновен ще излезе както винаги шофьорът, смятат експерти, които са се нагледали на подобни герберски активни мероприятия.

 

Tagged

1 thought on “Извикаха министър Нанков в прокуратурата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *