Евгений Дайнов: Около Борисов непрестанно се появяват все нови кандидати за носни кърпички, еднократна упротреба

България отблизо
В никакъв случай не бях фен на Мутафчийски. Напротив. Приемах неговите брифинги като лична обида от онзи момент (някъде съвсем в началото), в който ми обясни от екрана, че искам да убия родителите си. И продължи в същия дух, та цял месец и половина.
Това написа социологът Евгений Дайнов в профила си във Фейсбук.

НО! Онова, което направи Борисов с него – да го употреби за лични цели, а после да го захвърли като ползвана носна кърпичка – е недопустимо. Не, че Борисов по принцип не прави така; изхвърлените от него носни кърпички нямат чет. Но не може по този начин да се подрива авторитетът и на медицината, и на армията едновременно.

Да не говорим за удара по достойнството на самия Мутафчийски, който все пак беше убеден, че върши нещо полезно за общото благо; и все пак постигна някакво общо разбиране, че трябва да имаме отговорно поведение в една нова, опасна и недокрай позната ситуация.
От години, прочее, се чудя на ентусиазма, с който около Борисов непрестанно се появяват все нови и нови кандидати за носни кърпички.

И на Мутафчийски се чудих. Явно ученето от грешките на другите не е навик по тези земи.

Tagged

1 thought on “Евгений Дайнов: Около Борисов непрестанно се появяват все нови кандидати за носни кърпички, еднократна упротреба

  1. Предполагам,повече от населението на обеднялата до крайност Родина,са съгласни в Вас.Болно,много болно е!Но какво друго можем да очакваме от човек,не казвам личност,като нашия (на пиша Г-н,не го ценя като такъв) Борисов?
    Жалко за всичко красиво,добро и богато,което имахме!За жалост нямам познанието,нямам и силата за да направя необходимото за добруването на хора и държава.
    Благодаря,че все още има хора като вас,за което много се радвам и ценя и ясно изказват своето мнение.Бъдете здрав!
    Сърдечен поздрав,Татяна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *