Мишо Константинов предрече мор и ужас след пандемията. Вижте сега пък какво ни чака!

България отблизо

България излиза сравнително добре от кризата с COVID-19. Това каза експертът проф. Михаил Константинов. По думите му има шанс страната ни да се размине с последствията, които видя Европа и светът.

„Пандемията затихва, в България по-бавно, отколкото в Европа. В момента в страната има привнесена зараза и привнесена смърт, но и тя ще затихне“, обясни експертът и допълни, че основният проблем след пандемията в световен мащаб ще бъде липсата на храна.

„Милиони хора могат да умрат от глад, това е изключително страшно. Гладният човек не може да бъде управляван, възможни са миграции. Ако досега хората идваха за по-добър живот, този път ще идват, за да живеят“, каза още той, цитиран от Фокус.

Според проф. Константинов това ще бъде предизвикателство за ЕС и НАТО.

Няма да коментираме думите на математика, спец по изборите, политиката, а напоследък и вирусолог и всичколог.

Просто ще припомним какво каза преди няколко седмици.

 

Само държавите, които бързо успеят да развият национални производства ще преминат по-леко през кризата с коронавируса.

Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Михаил Константинов.

Той допълни, че реакцията за заплаха от коронавирус не е била адекватна никъде, включително и в Китай. Според него и европейската, и китайската реакция са били закъснели. Проф. Михаил Константинов допълни, че сме свидетели на черната страна на глобализацията и на всички глобалисти трябва да им е ясно, че не всичко е цветя и рози.

„Първо, страхотни пандемии се предразполагат от глобализацията. Второ, ще има страхотни икономически провали, защото когато всички зависят от всичко, е достатъчно някъде да се провалят нещата и всички страдат. Така че, аз мисля, че трябва да има разумен отказ от толкова голяма глобализация. Всяка държава трябва да си бъде потенциално самодостатъчна. И тук трябва да ви кажа, че президентът Доналд Тръмп прояви гениална интуиция преди 4 години, когато с „Да направим Америка велика отново“ каза, че Америка трябва да си върне отново стратегическите производства“, допълни проф. Михаил Константинов.

Според него американският президент Доналд Тръмп е имал предвид, че не трябва стратегическият противник да контролира националното производството.

Той каза още, че производствата в Китай вече са се сринали и само държавите, които бързо успеят да развият национални производства, ще преминат по-леко през кризата.

Михаил Константинов се сети с късна дата, че трябва да имаме своя национална икономика и свое производство. А къде бяхте преди 10 години, когато разправяхте колко било хубаво да дойдат големите западни гиганти тук и да „развиват“ икономиката на България?! Сега стана ясно, че без национално производство сме загубени. Нещо повече. Ако зависим от Запада, сме загубени.

Точно затова, хората не искат еврото. Защото то ще ни направи окончателно зависими от Брюксел. А сега Константинов казва, че трябва да сме самодостатъчни. Русия го направи това още преди години. След 30 години „демокрация“ стана ясно, че сами трябва да си помагаме, защото Западът само ни пречи. Това е!

Тогава на какво да вярваме?

Tagged

1 thought on “Мишо Константинов предрече мор и ужас след пандемията. Вижте сега пък какво ни чака!

  1. Всякакви мисли за солидарност, граждаство и икономика са ми безмислени. Днес България , правителство и светът вече не ме интересуват от както са на власт ????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *