Евродепутат иска доказателства от Чехия за обвиненията срещу Русия!

Свят

Специалните служби на Чехия трябва незабавно да представят доказателства за това дали наистина има участието на Русия при взривовете на склада за боеприпаси, съобщава БГНЕС.

 

В противен случай историята с гръмките обвинения ще изглежда не особено основателна, да не кажем и напълно измислена, заяви чешкият евродепутат Катержина Конечна.

„Доколкото разбирам, се говореше, че няма преки доказателства, че руски агенти са били там, както и че не са били открити взривни вещества, които да подпалят склада.

В такъв случай, излиза, че ние знаем, кой го е направил, но не знаем дали предполагаемите руски агенти са били там и не разполагаме с оръжието, което уж са използвали. Това не звучи като убедителни доводи… Нашите специални служби трябва незабавно да предоставят доказателства за обвиненията си срещу Главно разузнавателно управление“ на Русия, заяви тя.

Според чешкия евродепутат, Чехия и Русия трябва да прекратят неприятелската реторика и да започнат да общуват в името на стабилизирането на сегашната ситуация и традиционно добрите отношения между двете държави.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *