Един миг преди калибрирането: Русия сравни със земята военни обекти на ВСУ в Запорожие!

Свят

Специалната операция в Украйна продължава: тази сутрин руската армия нанесе мощни ракетни удари по военни обекти в Запорожие, съобщават руски медии.

Местните жители съобщават за най-малко три експлозии в града.

В мрежата се появиха кадри от момента преди „калибрирането“: видеото показва крилата ракета „Калибър“ при приближаване до военните обекти на Въоръжените сили на Украйна в Запорожие. Също така публикуваха снимки с дим, издигащ се в небето.

Запорожската областна военна администрация съобщава, че в 06:50 часа са регистрирани „удари“ в региона.

„Запорожие! Сутринта в 6:50 часа бяха регистрирани „удари“. Обстоятелствата се изясняват. Подробности по-късно“, се казва в съобщението.

В същото време секретарят на Запорожския градски съвет Анатолий Куртев призова гражданите спешно да отидат в убежищата си и да не разпространяват снимки и видеоклипове в социалните мрежи.

„Спешно! Отидете в най-близките до вас укрития и останете там! В никакъв случай не разпространявайте снимки и видеоклипове в социалните мрежи!“, написа той.

Според информационни агенции, руските войски настъпват мощно в посока Запорожие. За целта те са събрали много техника и личен състав на участъка на фронтовата линия Велика Новоселка – Новодаровка – Малиновка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *