Една от най-големите телевизии в света предрече крах на американската империя!

Свят

Недостигът на храна в САЩ е предвестник на предстоящото падане на американската империя, заяви Тъкър Карлсън, водещ на една от най-големите телевизионни компании, излъчвани в света – Fox News 

Той припомня, че по време на пресконференция на 24 март президентът Джо Байдън предупреди за недостиг на храна в САЩ поради напрегнатата ситуация в Източна Европа. Според журналиста прогнозата на американския лидер се е сбъднала.

 

„Недостигът на храна е историческо събитие. То срива социалния ред, разрушава империи.

Сега се сблъскваме с липсата на провизии. Към днешна дата поне 26 щата съобщават, че половината от магазините им за търговия на дребно са напълно изчерпани с бебешки храни“, разкрива той.

Тексас, Тенеси, Мисури, Айова и много други гъсто населени региони изпитват недостиг на храни за кърмачета, уточнява телевизионният оператор. Въпреки това администрацията на Байдън не бърза да се справи с този значим за страната проблем – заключава Карлсън.

След началото на войната в Украйна западните страни засилиха санкционния натиск върху Москва. Ограничителните мерки засегнаха основно банковия сектор и високотехнологичните продукти. Много компании се оттеглиха от Русия.

В същото време прекъсването на веригата на доставки доведе до икономически проблеми в много страни. По данни на Министерството на труда на САЩ цените на горивата и храните са се повишили с 8,5% на годишна база до края на март.

Увеличението е най-високото от декември 1981 г. насам. Лихвите по ипотечните кредити, които през април достигнаха 12-годишен връх, също бяха засегнати.

Освен това неотдавнашно проучване на CNN показа, че оценката на американците за националната икономика е достигнала най-ниското си ниво от десетилетие насам.

Според проучването мнозинството от анкетираните (66%) смятат, че политиките на Байдън вредят на националната икономика, а осем от десет анкетирани/80%/ определят мерките на неговата администрация като „недостатъчни“ за борба с нарастващата инфлация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *