Едуард Сноудън разкри какви са балоните над САЩ, срещу които така храбро се биха американските пилоти

Свят

„Иска ми се да са извънземни, но не са“. Това написа в „Туитър“ Едуард Сноудън, бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ. 

 

Така той коментира ситуацията със свалените балони и неидентифицираните летящи обекти в САЩ и Канада.

По негово мнение паниката е нарочно предизвикана с цел отклоняване на вниманието от случилото се със „Северен поток“.

Миналата седмица Обединеното командване на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка регистрира три „неидентифицирани обекта“, два от които бяха свалени от американските военни в националното въздушно пространство и още един над територията на Канада.

Припомняме, че бе подробно описана храбрата битка на американските пилоти с тези неидентифицирани летящи обекти, които били НЛО. Впоследствие военните заявиха, че не могат да установят какво представляват свалените обекти. Значи хем са НЛО, хем не са.  Димна завеса – това са май тези обекти, както ясно обяви Сноудън.

Беше отбелязано, че и трите обекта са много по-малки от китайския балон, намират се на по-ниска надморска височина и външно не приличат на него.

Последният от тях беше унищожен на 12 февруари над езерото Хурон на границата между Съединените щати и Канада, а останките му вероятно са паднали в канадски териториални води.

Говорителят на Пентагона Патрик Райдър каза на 2 февруари, че американските власти са забелязали „разузнавателен балон“ над континенталната част на страната.

Той беше свален на 4 февруари от американските военни край бреговете на Южна Каролина във въздушното пространство на САЩ.

Припомняме, че канадският премиер Джъстин Трюдо обяви в понеделник, че вижда връзка между балоните, но не даде подробности.

Източник Нюз.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *