„Екзакта“: ГЕРБ взима 22,2%, БСП – 1,4%. Вижте как го изчислиха!

България отблизо

Чудите се дали има грешка в заглавието? Или е поднесено така, че да заблуди поредните овце?

Ние също.

Поредната социологическа агенция изсипа данните си върху целокупния народ и го остави със зяпнала уста.

„28% от българите интервюирани от „Екзакта” в края на февруари заявяват, че възнамеряват да гласуват преференциално на предстоящите евроизбори. 15% не смятат да се възползват от правото си на преференциален вот. Това сочат данни от изследване в рамките на собствената изследователска програма на „Екзакта Рисърч Груп”.

 

Преференциално искат да гласуват половината от избирателите на „Обединени патриоти“, както и по една трета от избирателите на ГЕРБ и на БСП. Сред твърдо решилите да гласуват на предстоящия евровот, желаещите да отбележат преференция са два пъти повече от нежелаещите. Това показва, че преференциалният вот се е утвърдил в изборната практика у нас и мотивира немалко избиратели за участие.

 

Ако евроизборите се провеждаха в края на февруари, ГЕРБ биха ги спечелили с резултат от 22.2% от имащите право на глас българи, а БСП биха останали втори с 19.4%. Трети са ДПС с 6.9%, а четвърти са „Обединени патриоти“ с 6.4% (ако се явят в сегашния си коалиционен формат). „Демократична България“ биха получили 2.5%, СДС – 1.3%, РБ, АБВ, Воля и Възраждане – по 1%. Трудно е да се коментират към момента шансовете на десницата, предвид неяснотите по формата, в който ще се явят на вота десните партии. Данните от настоящото изследване показват, че десните партии имат по-малки шансове за добро представяне, ако се явят поотделно.

Националното представително проучване е проведено в периода 19 – 28 февруари 2019 г. По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни лица, подбрани чрез двустепенна гнездова извадка, в 125 гнезда, в 91 населени места.

Според поредното проучване, излиза че българите менят мнението си по-бързо от носна кърпичка за еднократна употреба.

Само преди няколко дни БСП водеше с 4 процента на ГЕРБ. Цветанов побесня и насъска социолозите си да поправят веднага този позор! И веднага две агенции го поправиха. Измъкнаха извадки, дадоха интервюта, заляха ни с цифри и графики. Завъртяха се като вентилатори.

Сакън да не пострада егото на Бащицата.

А каква е истината, ще видим през май.

Но можем да я предположим и сега.

Огромен процент негласували.

Защото не виждат не за кого, а ЗАЩО!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *