Пенчо Милков разкри каква е цената на сделката между ГЕРБ и ДПС. Заплашва ли тя националната сигурност?

България отблизо

„Сделката между ГЕРБ и ДПС не е от тази седмица. Голяма е вероятността летището да бъде взето от голяма компания с турски интереси. Това е част от сделката“.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Пенчо Милков пред БНР.

 

Той подчерта, че въпросът за концесиите е вкаран в деловодството на НС на 27.02, десет дни по-късно вече е приет на първо четене. „Това е вреден за страната законопроект, който разчиства пътя към предоставяне на летището на частни фирми. Българското летище не е ли национална сигурност?“, попита Милков. По неговите думи с общи законопроекти, гласуване, осигуряване на кворум, ДПС участва в управлението от самото начало на това Народно събрание. Той е на мнение, че от време на време вкарват текстове, за да имитира опозиционност.

„Не е страшно да кажат, че има коалиция ГЕРБ-ДПС, но да е основана на принципи, да има споразумение, което обществото да вижда. Когато се крие и непрекъснато се лъже, че това не е така, хората го усещат. То е повече от видно“, коментира народният представител.

„Ако патриотите бяха излезли от зала, както направихме ние, законопроектът за мюфтийството нямаше да стане закон. Ставайки и говорейки по закона и канейки колегите си да влязат в зала, те фактически легитимираха приемането на закона. Осигуриха кворум, за да се приеме това вредно за страната решение“, каза още Милков. Според него това е поредното безумие, което е приело Народното събрание.

Източник: Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *