Експерт обясни кога е крайният срок за приключване на войната в Украйна!

Свят

Най-голямото събитие на отиващата си 2022 г. беше началото на  военната операция в Украйна. Ако през лятото експертите предполагаха, че по-близо до зимата на 2022 година ще бъде възможно да се сложи край на конфликта, сега е ясно, че всичко се протака – президентът на Русия дори говори за това.

 

Експертите са съгласни, че първите признаци на мирно уреждане може да се появят през 2023 г. Най-малкото защото това ще е необходимо на САЩ и Русия преди предстоящите президентски избори. Военният кореспондент Дмитрий Стешин каза кога, според него, „специалната военна операция“ може да приключи.

Той отбеляза, че Украйна е „порцеланов заек“, върху който НАТО разработва хипотетична война с Русия. Оттеглянето на руската страна от конфликта ще покаже дали си струва да чакаме неговото повторение – следователно Москва не може да спре.

„Предполагам, че ще приключи до есента на следващата година и краят на специалната военна операция ще бъде военно-политически. Няма чисто военно решение, няма и чисто политическо решение“, каза той.

Стешин смята, че в бъдеще руските войски ще влязат в Хрещатик и във всички други рускоезични региони. Той посочва, че дори Ивано-Франковск може да гласува за присъединяване към Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *